back to All Laboratories
February 26, 2019

The Food Functionality and Bioactives Laboratory has strong competences on Analytical Chemistry applied to the study of foods concerning their features in different approaches as quality, safety and sensory characteristics. Research has been also focused on the beneficial health effects of food bioactives, such as, phenolic compounds, whenever they come from food products or are extracted from food wastes.

Liquid and gas chromatography associated with mass spectrometry, are used by the group in the characterization of samples. In vitro (cell-free and cell-based) assays, in vivo studies using animal models of diseases and human intervention trials are performed, in house or in collaboration with other research groups, in order to evaluate the health benefits of foods consumption and bioavailability of food bioactives.

Filter your search by

Definições de Cookies

O iBET pode utilizar cookies para memorizar os seus dados de início de sessão, recolher estatísticas para otimizar a funcionalidade do site e para realizar ações de marketing com base nos seus interesses.

Permitem personalizar as ofertas comerciais que lhe são apresentadas, direcionando-as para os seus interesses. Podem ser cookies próprios ou de terceiros. Alertamos que, mesmo não aceitando estes cookies, irá receber ofertas comerciais, mas sem corresponderem às suas preferências.
Oferecem uma experiência mais personalizada e completa, permitem guardar preferências, mostrar-lhe conteúdos relevantes para o seu gosto e enviar-lhe os alertas que tenha solicitado.
Permitem-lhe estar em contacto com a sua rede social, partilhar conteúdos, enviar e divulgar comentários.